כך אומר רן סנדרוביץ׳, מנהל שיווק מוצרי מחשוב נייד באינטל העולמית, המדגיש כי ״ניהול טוב הוא שילוב
של אנושיות, אומץ לב טכנולוגי ויכולת לרתום אחריך את העובדים, הקולגות וההנהלה" | גלית שפיר
בשנת 2010 חברת “טקסס אינסטרומנטס” היתה בעיצומו של תהליך שינוי אסטרטגיה, במהלכו החטיבה שעסקה בפיתוח טכנולוגיות תקשורת בפס רחב על גבי תשתיות כבלים היתה פחות משמעותית לחברה. באותם ימים השיקה החטיבה מוצר חדש: תקשורת רחבת פס ראשונה על גבי תשתית הכבלים, שאיפשרה העברת קבצי וידיאו במהירות. רן סנדרוביץ׳, ששימש באותם ימים בתפקידי ניהול הנדסיים, הבין שהשקתו של מוצר חדש בלבד לא תסייע להבראת החטיבה, ובצעד אמיץ הוא ניגש להנהלת החברה ושכנע אותה למכור את החטיבה, או לסגור אותה.
״כמות ההשקעות בחטיבה ירדה, והיה ברור שיש צורך לשנות את חוקי המשחק. כאשר אתה נמצא עם הגב לקיר החושים שלך הכי מחודדים ואתה יכול להיות החלטי״. מסביר רן סנדרוביץ׳ את המהלך, ששינה את חייו. אינטל רכשה את חטיבת מודם הכבלים מ”טקסס אינסטרומנטס” והוא מונה לסגן נשיא באינטל העולמית ולמנכ״ל מרכזי הפיתוח באינטל ישראל, שמעסיקה 7,000 עובדים, שמפתחים את הדור הבא של מעבדי החברה ושורה של טכנולוגיות מתקדמות בתחומי תקשורת. לפני כחודש קודם למנהל שיווק מוצרי מחשוב נייד באינטל העולמית.
יצירת תרבות של חדשנות
שתף אותנו מניסיונך האישי – מהי השיטה הטובה ביותר לנהל ארגון?
״ניהול טוב זה שילוב של אנושיות, נחישות, יצירתיות, יכולת לבצע שינויים וניהול סיכונים. בעידן המודרני מנהל טוב צריך אומץ לב טכנולוגי, ניסיון בפתרון בעיות והסרת מכשולים ויכולת לרתום אחריו את העובדים, הקולגות וההנהלה”.
מה ההבדל בין מנהל זוטר למנהל בכיר?
״ניהול זוטר של צוותים קטנים מאופיין בניהול היררכי, בעוד בתפקידי ניהול בכירים עבודת הניהול הופכת להיות ניהול של השפעה בקרב לקוחות, עובדים, ההנהלה והספקים״.
איך נכון להתמודד עם משברים?
״טיפול במשבר כולל מחזוריות של הכחשה, דיכאון וזיהוי ההזדמנות לצאת מהמשבר. המנהלים הטובים הם אלה שיודעים לעבור את המסלול הזה בצורה מהירה״.
איך אתה מיישם את התובנות הניהוליות שלך באינטל?
״אינטל של היום היא אינטל שבונה על ההצלחה במחשוב אישי ומחשוב ענן, כדי להמשיך להתחדש כחברת נתונים ומידע (DATA). באינטל ישראל הצבנו לעצמנו שני יעדים: להתאים את מרכזי הפיתוח של אינטל לעידן המידע והבינה המלאכותית, ויצירת תרבות של חדשנות, שמותאמת לכל קהילות הפיתוח בחברה. התובנה שלי היא שחדשנות היא המפתח לנצח בשוק התחרותי ולהביא ערך לצרכנים שלנו”.
אנחנו מנהלים בני אדם
מי מודל ההשראה שלך?
״ההשראה שלי הם זוג ההורים שלי: מאבא שלי, שניהל עסק משפחתי לייבוא ברזל, למדתי את יסודות הניהול: עמידה ביעדים ומוסר עבודה. אימא שלי, שעשתה שינוי קריירה מתחום השרטוט לקידום נוער, היוותה עבורי השראה לצורך בשינוי מתמיד”.
מה השיטה הטובה לנהל עובדים?
״צריך לזכור שאנחנו מנהלים בני אדם ותפקידו של המנהל הוא להעלות את תחושת המשמעות של מה שאתה עושה. הראייה שלי בעניין הזה ברורה: אנשים, כמעט בלי יוצא מן הכלל, אוהבים לעבוד עבור מטרות גדולות ולהיות שותפים לתהליכים שמשנים את העולם, כאלה שמאפשרים להם למצות את היכולות שלהם”.
מה הטעויות שמנהלים אחרים עושים?
“צריך לעשות חישוב נכון של הסיכונים. ארגונים שלא ייקחו סיכונים ייכשלו, אך ארגונים שייקחו סיכונים גדולים מידי גם ייכשלו. טעות נפוצה נוספת היא שמנהלים אוהבים להקיף את עצמם באנשים שדומים להם, שמעצימים את תחושת הצדקנות הטכנולוגית והחברתית. מנהלים שלא פתוחים למגוון דעות, הם מנהלים שיש להם יותר סיכוי לטעות”.
למנף את השונות בארגון
מדוע אנחנו רואים פחות נשים בתפקידים ניהוליים?
״החברה שלנו היא חברה גברית, שלוקה בנקודות עיוורון לא מודעות. זוהי תוצאה של השפעות חברתיות ומערכות החינוך השונות. העובדות הן שבאינטל יש יותר סטודנטיות בתחום הפיתוח משיעור בוגרות טכנולוגיה באוניברסיטה, אך לתפקידים ניהוליים מגיעות פחות נשים. אנחנו מבחינתנו עושים מאמץ לסייע לפיתוח הקריירה של נשים באמצעות הארכת חופשת הלידה בתשעה שבועות נוספים, חזרה הדרגתית לעבודה ועריכת שיחות מנהלים עם העובדות במטרה להסיר במשותף עימן את המכשולים, שפוגעים בהתפתחות הקריירה שלהן״.
אילו עובדים אתם מחפשים היום באינטל?
“אנחנו מחפשים עובדים ממגוון דיסציפלינות ומגדר במספר תפקידים בהם: מהנדסי חומרה, מחשבים, מתכנתים, אנשי אופרציה, תקשורת, בינה ועולם הסייבר. אני מאמין שרק ארגון שיידע למנף טוב יותר את השונות שבו, יוכל להשיג יתרון תחרותי״.